Az alábbiakban egy rövid bepillantást szeretnék nyújtani a mindennapjaimból bemutatva a különböző hobbijamat. Nem egy hagyományos ekkor születtem‚ ez szeretnék lenni felsorolás‚ hanem inkább egy valóságos „én” kép megformálása a célom. A XVII. kerületben élek születésemtől fogva. Szerves részét képezi életemnek a tanulás és afejlődés utáni vágy, így ennek szellemében folyamatosan bővítem tudásom az általam fontosnak vélt tudományokból.

Programozás

firefox

Nálam a C-64 - es korszakkal kezdődött a számítógéppel való ismerkedés. Akkoriban persze a játékok tömege kötött le. Később kezdett el érdekelni, hogy valójában hogy is működik ez az "izé". Az első Pc-met már én szereltem össze, később pedig már az írósasztalomba is beépítettem az egyik számítógépemet. Szabadídőmben javítgatom, újakat szerelek össze, szoftvereket telepítek, adatot mentek, felmerűlt problémákat oldok meg.

Miután megismerkedtem a programozással, egyből magával ragadott. Folyamtosan törekszek benne a lehető legtöbb ismeret megszerzése felé. Járom a prog.hu fórumát Fedora felhasználói néven és szedegetem össze a tudás morzsáit. Delphivel kezdtem, egy tanfolyam elvégezésével. Az alapokat megadta, ezután már könyvből és az internetről szerzett információk alapján próbálom tudássá gyúrni az ismerethalmazt ami a fejembe van. Jelenleg Delphiben írok adatbáziskezelő alkalmazásokat, de kikapcsolódásként a Flash ActionScript programozgatásával "ütöm el" az időmet. Nem veszek el a PHP és az SQL alkalmazásokban sem. Célom, hogy a későbbiekben .NET környezet rejtelmeibe vessem bele magamat és egyéb webes alkalmazások elsajátításába mint pl: javascript, xml, xhtml, css...

Darts

firefox

Darts-al előszőr mint játékkal találkoztam, nem mint sporttal. Eleinte kikapcsolódásként baráti társaságban játszottam. Később, úgy 2002 környékén kezdtem komolyabban foglalkozni vele. Azóta rendszeresen eljárok edzésekre, sőt itthon is gyakorolok ha időm engedi.
  Megyei szinten egyéni versenyekre ritkábban járok, de Országos csapatbajnokságon rendszeresen részt veszek, sőt a 2006-2007 évi országos csapatbajnokságot megnyerte a csapatunk és a másodsaztályból feljutottunk a kiemelt első osztályba. Az egyéni sikerhez tudom, hogy még eddzenem kell. Szeretnék ebben a sportban valami komoly eredményt elérni, de tisztában vagyok azzal, hogy ehhez nehéz út vezet.

Írás

firefox

Az első írásomat még a '90-es évek közepén kezdtem el papírra vetni. Csak irogattam céltalanul, de nem igazán tudtam mihez kezdjek vele. 2006 őszén a www.solaria.hu -ra töltöttem fel az egyik régen írt novellámat. Itt fellelkesülve azon, hogy olvassák írtam gyorsan pár nap alatt még kettőt. Ezeknek a novelláknak a fogadtatása két-három hozzászóló részéről nagyon jóleső érzésekkel töltött el, így amikor időm engedi folytatom és szinezgetem a történeteimet, valamint formálgatom az újakat. Amennyiben két embernek tetszik, már megéri vesződni vele.

Egyéb tevékenységeim

A hadtörténelem kutatása, megértése már gyerekkorom óta foglalkoztat. Az új alkalmazott technikán és eszközökön át minden érdekel, minden foglalkoztat. Előfizetője vagyok a História folyóiratnak, aminek a szerkesztőgárdáját a Magyar Tudományos Akadémia tagjai alkotják, valamint a Haditechnika magazinnak is.

Az Elit TTK lövészsport egyesületbe sportlövészként gyakorolok. Amenyiben időm és módom van rá, leginkább nyáron, egy-egy alkalommal PaintBall-ozni is elmegyek, hiszen szükség van néha egy kis adrenalin növelő izgalomra.

A környékbeli, illetve hazai vidékeken való túrázással egybekötött felfedezésekkel enyhítem mozgáséhségemet.